dinsdag 18 oktober 2011

Makkelijke vol-au-vent


Voor 2 à 3 personen:
  • 250 g kipfilet
  • 250 g gehakt
  • 250 g Parijse champignons
  • 100 ml room
  • maiszetmeel
  • paneermeel
  • paprikapoeder, peper en zout
  • een half bouillonblokje (kip)
  • goede boter
  1. Kruid het gehakt met paprikapoeder, peper en zout.   
  2. Voeg het paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Rol er gehaktballetjes van (klein beetje groter dan soepballetjes)
  4. Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook.
  5. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze ca. 3 minuten koken.
  6. Giet de balletjes af in een vergiet.
  7. Snijd de kip in niet te grote blokjes.
  8. Doe een klontje boter in een pan en laat smelten.
  9. Voeg de kip toe en bak even op zonder al te veel te laten kleuren.
  10. Voeg de champignons toe en laat ze even meebakken.
  11. Kruid de kip en champignons met peper en zout.
  12. Voeg nu ca. 250 ml water toe.
  13. Verkruimel er het halve bouillonblokje over.
  14. Voeg de room toe.
  15. Laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
  16. Los 2 eetlepeltjes met maiszetmeel op in wat water. 
  17. Bind de saus met het opgeloste maiszetmeel, maar voeg niet alles ineens toe. Anders is de saus misschien te dik!
  18. Voeg nu de balletjes toe en warm nog even goed door.
Lekker met frietjes, pasta, rijst of lekkere zelfgemaakte puree!

    2 opmerkingen:

    bertolli zei

    Ik heb gehaktballetjes die moeten gekookt worden véél liever als die niet gepaneerd zijn. Met goed vers varkens(evt gemengd met ander)gehakt kleeft genoeg om gewoon te kruiden en zó te rollen. Dan heb je de lekkere zuivere gehaktsmaak. Mét paneermeel en evt ei, heb je eerder de smaak van fricadon.

    Meersmaak zei

    Ik ga dat volgende keer is proberen! Bedankt voor de tip!