Voor 2 à 3 personen:
- 6 stronken witloof
- boter
- peper, zout, nootmuskaat
- Snijd het bruinere achterste stukje van het witloof af. Niet te veel anders valt het witloof uit elkaar.
- Doe een bodempje water in een pot en schik er het witloof op.
- Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
- Verdeel er enkele klontjes boter over.
- Zet een deksel op de pot en breng aan de kook.
- Laat het witloof in ca. 30 minuten gaar worden. De gaartijd zal afhankelijk zijn van de dikte van het witloof.
- Haal het witloof met een vork uit de pot en laat het uitlekken in een vergiet.
- 50 gr bloem
- 50 gr goede boter
- 500 ml volle melk
- 1/2 koffielepel zout
- peper en nootmuskaat
- 100 g gemalen emmentaler
- Neem een kookpot en laat er de boter in smelten. De boter mag niet kleuren!
- Meng de bloem onder de boter.
- Giet er nu de melk bij.
- Voeg het zout toe.
- Kruid met peper en een snuifje nootmuskaat.
- Breng al roerend aan de kook met een klopper.
- Blijf constant roeren tot de saus mooi gebonden is.
- Als de saus op dikte is, laat ze dan nog een minuutje pruttelen. Blijf roeren.
- Zet de saus van het vuur en meng er de kaas onder.
- Zorg dat de kaas er mooi onder gesmolten is.
- 6 sneden gekookte ham
- 50 g gemalen emmentaler
- paneermeel
- Druk wat vocht uit het witloof.
- Niet uitwringen, maar een deeltje mag weg, anders verwatert de saus.
- Rol de ham rond het witloof.
- Schik de rolletjes in een ovenschotel.
- Overgiet met de kaassaus.
- Strooi er de gemalen kaas en een beetje paneermeel over.
- Zet ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Laat eventueel nog even gratineren onder de grill.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten