donderdag 24 november 2011

Gevulde paprika's met gehakt en pilaf rijst


Voor 3 personen.

  • 600 g gehakt 
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 teentje look (zeer fijn gehakt)
  • currypoeder naar smaak
  • zout
  • 1 ei 
  • 20 g paneermeel
  • gemalen emmentaler
  • 200 g uncle Ben's 10 minuten rijst (1 soepkop)
  • 400 ml water (2 soepkoppen)
  • 1/4 bouillonblokje (kip)
  • 1 fijn gesnipperde sjalot
  • goede boter
  • arachideolie
  1. Meng het gehakt met paprikapoeder, currypoeder, look, ei, paneermeel en zout.
  2. Snijd de paprika's in de helft en verwijder de zaadjes.
  3. Spoel ze onder de kraan.
  4. Vul ze met het gehakt.
  5. Strooi er wat gemalen kaas bovenop.
  6. Zet ze in een ovenschotel en bak ze in een een voorverwarmde oven van 180° in ca. 40 minuten.
  7. Stoof ondertussen de sjalot in een scheutje arachideolie en een klontje boter zonder kleuren.
  8. Meng er de rijst onder en stoof die even mee zonder kleuren.
  9. Giet er nu het water bij.
  10. Voeg er 1/4de bouillonblokje bij.
  11. Laat de rijst 10 minuten koken onder deksel.
  12. Roer af en toe een keer om.

Geen opmerkingen: