maandag 14 november 2011

Hoe maak ik erwtensoep?

  • 120 g  prei
  • 180 g knolselder
  • 1 ajuin
  • 400 g diepvrieserwtjes 
  • 3 bouillonblokjes (kip)
  • 1,6 l water
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 2 witte boterhammen
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Kuis de groenten en snijd in grove stukken.
  2. Doe al de groenten, behalve de erwtjes, in een pot.
  3. Voeg de bouillonblokjes toe.
  4. Giet er het water bij.
  5. Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten koken.
  6. Voeg de erwtjes toe en laat nog 15 minuten koken.
  7. Mix de soep.
  8. Kruid met peper.
  9. Proef en kruid indien nodig bij met een snuifje zout.
  10. Kook de spekjes 1 minuut in water.
  11. Giet ze af en doe ze bij de soep.
  12. Snijd de boterhammen in blokjes en bak ze goudbruin in een goede scheut olijfolie.
  13. Serveer de korstjes op het laatste moment bij de soep.

    2 opmerkingen:

    Sweettflower zei

    Ik kom voor het eerst op deze site. Fijne site met makkelijke recepten. Daar hou ik van! Ook al zit ik niet meer op kot... dit kan toch handig zijn!

    Meersmaak zei

    Bedankt Sweettflower!