woensdag 9 november 2011

Pasta met zalm

 Lekkere pasta, beetje feestelijk!
  • 300 g pasta (tagliatelle, spaghetti, linguine)
  • 200 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 3 eetlepels room
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 g gerookte zalm
  • snuifje tijm 
  • 1 teentje look
  • 1 ajuin 
  • goede boter
  • peper en zout
  1. Pel de look en ajuin en snijd fijn.
  2. Laat een klontje boter smelten in een ruime pan en stoof de look en ajuin 5 minuten zonder kleuren.
  3. Voeg de tomaten en een snuifje tijm toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Giet er nu de wijn bij en laat terug een 5-tal minuten zachtjes koken.
  5. Snijd de zalm in reepjes.
  6. Kruid de saus met peper en zout.
  7. Meng 3 eetlepels room en de zalm onder de saus.
  8. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  9. Giet de pasta af in een een vergiet.
  10. Warm de saus nog even goed door en meng de pasta eronder.

Geen opmerkingen: