zaterdag 12 november 2011

Recept: cannelloni met spinazie en ricotta

De cannelloni garen in de oven (voor 10 stuks) :

Voor de vulling:
  • 100 g gehakte diepvriesspinazie
  • 500 g ricotta 
  • 1 sjalot
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  1. Maak de spinazie klaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Pel de sjalot en versnipper.
  3. Laat 5 minuten stoven in olijfolie zonder kleuren.
  4. Voeg de ricotta en de spinazie toe en laat 1 minuut zachtjes koken.
  5. Meng er nu de parmezaan onder.
  6. Kruid met peper en zout.
Voor de saus:
  • 1/2 l melk
  • 60 g bloem
  • 60 g goede boter
  • peper en zout
  1. Laat de boter smelten en meng er de bloem onder, zo maak je een roux.
  2. Laat de roux even drogen op een niet te hoog vuur, zonder kleuren.
  3. Meng er nu de koude melk onder en breng onder voortdurend roeren met een klopper aan de kook.
  4. Als de saus gebonden is, laat je ze nog even doorkoken.
Afwerking:
  • 10 stuks cannelloni
  • gemalen kaas
  • paneermeel
  • boter
  1. Beboter een ovenschaal.
  2. Bedek de bodem met de saus.
  3. Vul de cannelloni met de vulling en schik ze op de saus.
  4. Giet er de rest van de saus over zodoende de cannelloni onder staat.
  5. Strooi er wat gemalen kaas en paneermeel over.
  6. Verwarm de oven voor op 190°C. 
  7. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

Geen opmerkingen: