donderdag 9 februari 2012

Muffins met rozijnen

  • 300 g zelfrijzende bakmeel (ik geef de voorkeur aan merk bloem bv:Imperial of Anco)
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 1 dl volle melk
  • 2 zakjes vanillesuiker van 8g
  • ca. 80 g rozijnen
  • bakvorm muffins
  • papieren cakevormpjes ca. 6,5 cm diameter, hoogte ca. 3 cm (bv Blokker/Hema)
  1. Week de rozijnen 30 minuten in warm water.
  2. Zeef de bloem.
  3. Meng er de suiker en vanillesuiker onder.
  4. Laat de boter smelten, meng er de melk en de eieren onder.
  5. Spatel het botermengsel onder het bloemmengsel. Zodoende je een mooi egaal deeg krijgt.
  6. Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog. Roer de rozijnen onder het deeg.
  7. Zet de papieren cakevormpjes in de bakvorm en vul de cakevormpjes bijna vol.
  8. Bak af in ca.25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Geen opmerkingen: