maandag 6 februari 2012

Pikante tomaten-paprika soep

  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 takje selder (in stukjes)
  • 1 wortel (in stukjes)
  • 1 ajuin (in stukjes)
  • 1 halve rode/gele/groene paprika
  • lichte sojasaus
  • paar druppeltjes worcestersaus
  • een afgestreken koffielepel patatas bravas kruiden (of naar smaak)
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • 1 lente-ajuin
  • soepballetjes
  1. Snijd de gele en groene paprika in stukken.
  2. Snijd de rode paprika in blokjes.
  3. Doe de wortel, ajuin, selder, gele en groene paprika in een pot.
  4. Giet er het water en de tomatenpassata bij, een klein scheutje sojasaus en paar druppeltjes worcestersaus.
  5. Voeg er de bouillonblokjes bij en laat 30 minuten koken.
  6. Mix de soep.
  7. Voeg de paprikablokjes toe en laat 5 minuten koken.
  8. Doe er de nu de patatas bravas kruiden , de soepballetjes en versnipperde lente-ui bij.

Geen opmerkingen: