maandag 29 oktober 2012

Studentenpasta-saus


Saus voor 4 personen:
  • 500 g gehakt
  • 500 ml passata
  • 100 ml water
  • 10 cl room
  • 1/2 rode paprika en 1/2 courgette (in blokjes)
  • 1 ajuin (versnipperd)
  • 4 augurkjes (in stukjes)
  • 1/4 pikant pepertje (of naar smaak)
  • 1  bouillonblokje (rund)
  • olijfolie
  1. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul (in kleine stukjes).
  2. Stoof de paprika, ajuin en courgette in een pot met een scheutje olijfolie 5 minuten zonder kleuren.
  3. Verwijder de zaadjes van de pepertjes en snijd in kleine stukjes.
  4. Doe het gehakt, augurkjes en het pepertje bij de groenten.
  5. Giet er de passata en het water bij.
  6. Doe er het bouillonblokje bij.
  7. Laat 5 minuten zachtjes koken.
  8. Voeg nu de room toe en warm nog even door.
Serveer met pasta naar keuze.

Geen opmerkingen: