dinsdag 27 november 2012

Aardappelrotsjes


Bericht 50!
  • 700 g bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 80 g gemalen emmentaler
  • 250 ml melk
  • 40 g boter
  • afgestreken koffielepel zout
  • peper
  • nootmuskaat
  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet ze af in een vergiet.
  2. Pureer ze met een aardappelstamper.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Zet van het vuur.
  5. Doe er de boter en het zout bij.
  6. Kruid met peper en nootmuskaat.
  7. Meng de melk, kaas en een ei onder de aardappelpuree.
  8. Splits het andere ei en klop het eiwit stijf.
  9. Meng het opgeklopte eiwit onder de aardappelpuree.
  10. Verwarm de oven voor op 200°C.
  11. Leg een vel bakpapier op een ovenschotel.
  12. Schep met een lepel bergjes op de ovenschotel.
  13. Klop de eierdooier los en strijk er de bergjes mee in.
  14. Zet ze in de oven tot ze goudbruin zijn.

Geen opmerkingen: