donderdag 8 november 2012

Hoe maak je rode kool klaar?


Voor 3 à 4 personen:

Ik heb een rode kool bio gekocht. Dit is lekker en zou gezonder zijn. De kool is ook kleiner. Ik vind dat toch een pak handiger dan een kanonbal van een kool.
  • 600 g rode kool (fijn gesneden)
  • 1 appel (geschild en in stukjes)
  • 1 ajuin (gepeld en versnipperd)
  • 2 mespuntjes kaneel
  • 80 g suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • boter
  1. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof de rode kool aan.
  2. Voeg de appel en de ajuin toe.
  3. Giet er een scheutje water bij.
  4. Zet een deksel op de pot en laat 2 uur stoven.
  5. Roer regelmatig een keer om en voeg indien nodig wat water toe.
  6. Voeg er nu de suiker, kaneel en witte wijnazijn aan toe.
  7. Kruid met zout.
 

Geen opmerkingen: