Spaghetti Amatriciana
- 250 g spekblokjes
- 1 ajuin (versnipperd)
- 1/2 piccantina of chilipeper
- 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400g)
- 350 spaghetti (macaroni, bucatini)
- 40 g geraspte parmezaan
- olijfolie
- Verwijder de zaadjes van de piccantina of chilipeper en snij in kleine stukjes
- Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook.
- Bak de ajuin een 5-tal minuten.
- Voeg het spek en de peper toe.
- Laat even mee baken.
- Giet er de gepelde tomaten bij.
- Laat 5 minuten pruttelen en roer regelmatig om.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af in een vergiet.
- Doe de pasta terug in de pot en meng er de saus onder.
- Bestrooi met de kaas en meng eveneens onder de spaghetti.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten